2014. november 9.

A Kácsás szigetesítése

Úgy tűnik, hogy Battán az eddigi kellemes állapot megszűnik, de legalábbis megváltozik.

Tegnap jártam arra. Meglepődve láttam, hogy a Kácsás szinte teljes északi részén kidöntötték a fákat. Érdekes mód a törzsek össze-vissza feküdtek, némelyik vízbe borítva. Sok veszélyes (korhadt, félig kidőlt) fa meg ott maradt. Ki érti ezt?! Én nem, na de nem is vagyok hozzáértő. A szóbeszéd szerint az északi részt kikotorják és átvágják jobban. A Kácsás újra állandó szigetté válhat.
Az emberi beavatkozás miatt csak a kis "patakot" sajnálom, ami eddig friss vízzel látta el a kotort öblöt. Olyan szép kis gyöngyszem volt.

Egy nagy(obb) hal lakik a Kácsás egyik tartásán, és ezt szerettem volna becsapni valamelyik csalival. Vettem hát tíz darab blade bait csalit. Spinmad Hart (9g), Amazonka (5g) és Ukulejka (2.5g) - hogy minél több helyzetet le tudjak fedni velük. A "valamelyik csali" közülük került volna ki, de sajnos a vízfelszín teli volt levelekkel, kis gallyakkal, így nem igazán sikerültek a behúzások. Gyakorlatilag alig volt olyan köztük, amelyiknél a veretés ne szűnt volna meg az első harmad hosszon.

Ennek ellenére a halat megtaláltam, mert négy-ötször odavert. A kemény odaütésekből gondolom azt, hogy egy szép hal lapul ott. A legjobban a körforgók működtek. Nesze neked Spinmad-es befektetés! Hehe..

A hal végül nem akadt meg, sőt valószínűleg el is riasztottam a sok próbálkozással. Gondolom elfeküdt valahol egy biztonságosabb sarokban.

Besötétedett, így elindultam hazafelé. A Kácsás lassan újra megéled a múlt heti csendesebb időszak után. A Duna finoman áradt, jöttek/jönnek be a halak. 11°, 267 cm.

0 hozzászólás: