2014. szeptember 25.

Kamera gondok - SJ4000

Van nekem ez a kínai kamu GoPro kamerám. SJ4000 a típusa, ha valaki keresne ilyet.
Remek kis kamera, teszi a dolgát. Nagy hátránya, hogy az aprócska akkuja alig egy órát bír ki, míg a bele illő memóriakártyák ennek többszörösét bírnák. Ezért aztán beszereztem hozzá egy külső tápot.

Nemrég meghalta magát a kamera, mert a külső táppal a mikro USB porton keresztül használtam. A nyákra pár csepp ónnal odapöttyintett usb port nem éppen "akcióra" termett. Szóval kiszakadt mindenestül. Szétszedve így nézett ki.Az első forrasztás nem sikerült jól, mert kontakt-hibás lett. Viszont annyira pepecs munkát jelentett, hogy más megoldást kerestem. A nyákon látszik négy forraszpont, köztük az 5V és GND. Gondoltam a lehetőség adott, és talán egy szerelhető tápcsatlakozó beépítése megoldást jelent. Ezt viszont csak 5mm-es méretben lehetett kapni, ami túl nagy, így ez a vonal elhalt. (Mondjuk fel nem adtam még teljesen.)

Újraforrasztás lett a megoldás és ónerősítés az USB csatlakozóhoz, és - ha már javítás - a HDMI-hez is. Illetve az egész megerősítése ragasztóval is (itt vigyázni kell a mikrofonra!!).
Randa most, de stabil az eredmény:


Ezer köszönet Ostyának!

0 hozzászólás: