2014. július 8.

Camera obscura

Camera obscura - avagy a sötétség kamrája.
Gondolom a blogomnak az a néhány látogatója észrevette, hogy fogy a lendületem. Kevesebb a bejegyzés. A dolog gyökerét egy kamera megvásárlásában látom.

Vettem ugyanis egy HD sport kamerát. A horgászataim ezzel rögzítem újabban. Azonban, ha egy kép ezer szó helyett beszél, akkor egy film ezer kép helyett és egymillió szó helyett beszél. Nekem pedig ellenkező lenne a szándékom újabban: kevesebbet beszélni. Mert a sok beszédben elkerülhetetlen a vétek - vétkeztem én is rendesen. Mea culpa. Miserere.

Természetesen a kamera nem rossz dolog - nem állítok ilyet. Inkább csak egy eszköz, amit felelősséggel kell használni, mert kártékony fegyver is lehet. Ezeket a rövidke filmeket nem merem közszemlére tenni sok okból. A leginkább általános és megérthető (általánosan megérthető) ok, a vizek védelme.

A kamera segítségemre volt máris. Külső nézőpontból láthatom magam. Amíg dobálok, a fejemben csak olyasmi gondolatok születnek, hogy de elbénáztad, na ez jó volt, stb. Ezek szubjektív értékelések önmagamról, önmagamnak. Azonban a kamera felvételeiből, akárcsak egy igaz barát őszinte véleményéből objektívebben láthatom mit is csinálok a parton. Így a kamera egy újabb eszköz a tanulás folyamatában.

Példának okáért látom magam, hogy mennyi ideig babrálok egy légycserével, hogy bénázok a horogszabadítással, hogy feleslegesen sokáig erőltetek helyeket, hogy a természet védelméről még van mit tanulnom, hogy cserkelés közben nem is csörtetek már olyan vaddisznó módra, hogy a fej feletti legyes dobásaim távra jók, de offtrack-osak és, hogy a sok rollcast-ozásnak megvan az eredménye... Alig pár hete segít ez az "igaz barát", de máris alaposan felforgatta a horgászós énképemet. Ami mellesleg az egyik alapvető feladata egy kamerának.

A blogom jó eséllyel nem szűnik meg.
A horgásznaplós gondolataimmal, képekkel, filmekkel még nem tudom mit kezdek. Kialakul majd.

Béke!

Hála és Köszönet Mindenért.

0 hozzászólás: