2014. február 1.

Stonefly

A héten botlottam bele Győrfi Zsolt (alias Borisz) légykötős videóiba. Ajánlom szíves figyelmetekbe.
A legnagyobb előnye a videóinak... őööö nem tudom, de az biztos, hogy el tudta hitetni velem, hogy - a távoli horizont mögé képzelt bonyolultságú - stonefly-t meg tudom én is kötni.

Itt a videó:Fogtam magam és vettem biots-ot (vagy hogy kell helyesen írni), ami egy egészen furcsa légykötő anyag. Sok minden helyettesítésre eszembe jut más anyag is, de ez a legutolsó lenne a helyettesíthetőségi listámon.

Itt meg az én első két próbálkozásom eredménye.

Borisz szintjének még csak közelében sem, de nem is zavar. Örülök, hogy rávett a próbálkozásra.

Kötöttem még Montanát, többféle spidert, fekete-fehér tegzeseket és a légycserés bolharákos mintát saját célra


A spidert TT hatására kötöttem. Próbálkozás ez is. Kerültem - ahol lehet - a hackle használatát gallérként, mert hiba is próbálkoztam, nekem mindig hosszú lett. Alapanyag hibára fogtam, márhogy túl hosszú szálú tollaim vannak csak.
Van ez a Petitjean Magic Tool nevü cucc, ami abból áll, hogy egy csipeszbe a kívánt hosszban befogja az ember a toll szegmenseket, amiket pedig dubbing loop-al vagy kettéosztott zsinóros módszerrel tud gallérként feltekerni. A magic tool nagyon drága, így helyette mindenfelé megjelentek a csipeszes megoldások. Én is kipróbáltam a magamét (majd egyszer felteszem) több spider megkötésével. Tetszik a megoldás.

0 hozzászólás: