2014. január 12.

Légycsere

Clog Fly Fishing meghirdette ezt a légycserét, én meg jelentkeztem.
Persze nem ígért fáklyásmenetet, szóval gondban voltam.
A kiírás így szól: Tetszőleges típusú és anyagú domolykólégy barna-narancs vagy fekete-zöld színben.

Tipikus domolykólegyem nincs. Talán csak a Montana, de azt általában vetteem - habár könnyű  megkötni, de venni olcsóbb, kevésbé időigényes és simán egyszerűbb is volt. Szóval a saját Montanák ötletét gyorsan elvetettem.

Eszembe jutott angol honba szakadt barátom ebihal legye, ami jó is lehet. Ő fehér farokkal és barnás testtel köti (ezt mutatta, gondolom van neki más színben is). Miért ne köthetném fekete-zöld színben? Csak közelebb áll ez a kettő az ebihalhoz..
Ez a légy jó lehet domolykóra, pl. mostanában gödrök mélyét átvizsgálni.

Szóval körbenéztem és nagyjából volt mindenféle olyasmi ami kelhetett. Zöld dubbingom nem volt, de az Auchanban találtam poli-akril fonalat, amiből - olló és kávédaráló segítségével - nagyszerű dubbingféle jött össze.

Íme, mit is műveltem.Amikor ezzel megvoltam, az elpakolás közben kezembe akadt egy narancs fonal is. Most először használtam kávédarálót dubbng illetve dubing mix készítéséhez, és nagyon megtetszett az eredmény, így a narancs fonalból is dubbing készült.
Ha már volt kéznél narancs dubbing, plusz barna is az előzőből, meg pár más kötőanyag is, akkor már megpróbálkoztam egy súlyozott barna-narancs bolharákkal is. Az egy légyből kettő, aztán három, végül - miért ne?! - ebből is elkészült egy teljes légycserés sorozat.

Azt hiszem elküldöm mindkettőt. Valamelyik csak hasznos lesz a többieknek... Ha nem, akkor meg levágható a sallang.
Természetesen nem maradhat el a fentiekhez egy fontos hozzáfűzni való: A legyek olyanok-amilyenek. Próbálkozom, igyekszem.

Amúgy voltam horgászni is. Ma egy órácskát. Tegnap is voltam vízparton, de más okból. Egy legyezés után érdeklődőnek mutogattam a dobások alapjait, a felszerelést, a legyeket, stb. Vagyis megpróbáltam az egész legyezős dolgot röviden bemutatni
Amúgy a fej feletti dobásra hamar ráérzett. Fél óra után már simán letette a szöszt, egyenes zsinórral, és kb 15-20 méterre levő célterület közepére.

Most először voltam a legyezésnek a nem-tanulói oldalán (direkt nem tanárt írtam). Fura érzés, de ennyivel tartozom: amit kaptam továbbadom.
Köszönet ez engem tanítóknak.

0 hozzászólás: