2013. december 27.

Téli Sió

Tavaszias karácsonyi telet kaptunk az idei év végére.
Annyira hívogató az idő, hogy az egyszeri horgász a kötelező körök megtétele közben is csak tíz pórázzal tudja visszafogni magát, hogy a kedves rokoni/baráti asztal mellől csak úgy fel ne álljon és menjen neki a határnak.. A pórázok jól tartottak, és ma végül eljött a horgászat ideje is. Mehettem szabadon.

Váratlan volt, hogy már ma mehettem, mert volt még délelőtti, majd délutáni program is. A délutáni elmaradt, így már közvetlenül dél előtt a kocsiba pakolásztam a cuccokat. Sióra esett a választás.

Kicsivel több, mint egy óra alatt a célnál voltam, majd némi bóklászás után meg is fogtam gyorsan a túra halát. Hehe, arasznyi domolykó. Egyetlen maradt a mai napra.

A víz tiszta, növényzet sok helyen le és kipusztulva. Minden barna meg szürke, csak néhol töri meg a palettát egy-két zöld hínárfolt.
A víz hideg, a levegő tiszta és meleg, a nap fátyolosan süt.

Megyek a parton, útközben figyelem a vizet. Több helyen látok mozgást, de főleg nádszélben, partszélben. Mire pozícióba jutok, hogy oda dobhassak, a delikvens ötven méterrel odébb szedeget.
Az egyik ilyen halnál eljutok egy nagyon finom kapásig, aztán ennyiben is maradunk.

Amúgy van mit szedegetni, mert rajzanak a rovarok. Pici világosszürke szösz-légy, meg apró fekete legyek gomolyognak, szálldogálnak.

Sötétedésig időzítem a megállókat ezen a szakaszon, majd húzok visszafelé. Kicsit elmértem, mert még elég világos van, így kipróbálom az egyik streamert, amit a napokban kötöttem. Semmi különös: fehér test, vörös fej, bokorugró, 7-8 cm hossz. A mozgása nekem tetszett. Semmit sem hozott, de az véletlen meglepetés lett volna.

Az egyetlen halat amúgy nimfával fogtam. Rézfejű, fehér testű, fekete galléros, agyonsúlyozott cucc, #14-es méretben.

Sötétben jövök haza. Kellemes év végi peca volt.
Áldott egy jó dolgom van! Köszönet és hála érte!
0 hozzászólás: