2013. november 4.

Ritmusváltás

Horgászok, dobálok, lesem a vizet és igyekszem nem törődni a szemerkélő esővel. Ez utóbbi lényegében nem zavar, kivéve, amikor a szemembe hordja a szél. 

Jól elvagyok egészen addig, míg nagy zúgás vonja el a figyelmem a vízről... a fákra. Mint nyáron a zivatarfelhő befúvásai, pont úgy tör be az erős szél. Hajladoznak a fák, sárgás hóesésként sodródnak az őszi falevelek a szélrohamokban, borzolódik a vízfelszín és elerednek az egek csatornái.

A fülem mellett becsorog a víz a lapockámhoz, ez már felébreszt a megfigyelői pozícióból. A természet "hirtelen" változásai lenyűgözőek. Lassú léptekkel közeledett az ősz, de épp az orrom előtt érte utol magát pár gyors lépéssel. Hirtelen november lett, épp novembernek megfelelő időjárással. Hazamentem, levetettem a nedves göncöket, és pár fát raktam a tűzre.

Otthon volt légykötés is: Kötöttem wiggle fish-t, de nem súlyozva, hanem poli fejjel. Készült bokorugrós változatban is (Dél1?). Kipróbáltam a pirofly hangyát is. Az első egész jól sikerült, a következő pár gyatrán..

0 hozzászólás: