2013. november 8.

Légykötős dolgok

Wiggle Jiggle Wobble - wiggle fish. Ez a légyfajta egy legyes baráttól van, aki épp Angliában él, és az egyik főképp használt legye.


Jelenleg csak naaaagy koncentráció árán tudom csak mások legyeit pontosan leutánozni. Ha fáradtabb vagyok - ez általánosabb állapot - akkor minduntalan módosul valahogy az eredeti forma. Így volt ez ennél a légynél is. Persze később az okoskodásom is bekavart.

Az eredeti légy erősen súlyozott fejű, így barátom sodrós patakokon, mélyen vezetve használta, főképp alsó légyként, vagy tenkarán, botvégről gödrökbe belógatva, emelgetve.
Megkötöttem én is 4mm-es rézfejjel, de az én helyeim nem túl sodrósak, így általában a fenékről tüskéztem össze vele a faleveleket.
Kötöttem kisebb rézfejjel, aztán súlyozás nélkül is, de a fejük nem volt jó úgy. Aztán beugrott egy fejkialakítás polifoam lapból. Nagyjából szív alakú forma (alsó csúcsa levágva), félbe-ráhajtva a fejre és oda-pillanatragasztózva. Arra mehet a szem és némi piros színezés a kopoltyúknak.

A terv az volt, hogy ezt a lebegő legyet süllyedő zsinórral a fenék felett vezetem majd. Sajnos a lebegés elmaradt, így megint csak a leveleket tűztem fel a horogra. Interrel sem jártam túl jól, úszóval meg végképp nem. Szóval még finomítani kell.

A másik légy, amit szimplán impulzus-kötés során csináltam meg - úgy értve, eszembe jutott, épp ott álltam a cuccaim mellett, nézd minden van hozzá, és ott helyben, állva összedobtam - a ceeff-en olvasott pirofly.
Ez is finomítandó még.

Lesz légycsere is, darázs témában. Ezt a korábban kötött darázs-formát gondoltam rá, de idő, idő, idő!
Amúgy a Sión nemrég ezt a legyet ütötték a legjobban, látványosan rámozdultak a domik. 

Jött még ebayes légykötő anyag. Nem tudom mire használom még. Olcsón adták, megvettem.

A kritikusoknak: tudom, tudom, tudom. De haladok az úton, ezért mutatom meg a legyeim.
Építő kritika jöhet..1 hozzászólás:

Jók ezek a legyek! Csak horgászni kell velük.- Lehet hogy több időt kellene a vízen tölteni. Bár ahogy nézem a Zagyvát árad,zavaros és +10 fok körüli. Lassan már csak a csukázás adhat némi vigaszt.
János623.