2013. szeptember 16.

Pere-lízis 3.Harmadik napon ismét hatalmas köd fogadott. Zoold már tegnap este elment, így a korai ébredés ellenére össze tudtam pakolni, anélkül, hogy zavartam volna vele bárkit.
Gyors reggeli, majd az anyagiak rendezése után bepakoltunk, beszélgettünk még egy keveset, majd a búcsút követően irány a közeli Szerencs patak. Csak negyed órára álltunk meg. Fogtam egy arasznyi domit, és még maradtam volna, mert a távolban volt még ígéretes hely, de ennyi jutott, mentünk tovább.

Megálltunk még a Bélus pataknál is. Steve fogott egy sügeret, Pali egy domolykót, én két ivadékhalat. Gyerünk tovább.

A cél a Hernád megint, a hernádkércsi híd alatti szakasz. Itt egész jól gázolható, de azért figyelni kell, mert gyors víz, és sok helyen mélyül.
Ez lett volna a három napban a legjobb célpont, mert sokkal több halas jel volt. Például a paducok is jól láthatóan villogtak a vízben. Ránk se hederítettek egy ideig, de aztán a sok dobálásra csak átpályáztak máshová. Még csak nem is szagolom ezt a paduc témát.
Pali fel is hívta Oszit, akinek a tanácsaival végül sikerült egy jó paducos pályáról kifognia egy... domolykót. Mi mást?

Mindenesetre olyan helyek voltak itt, mint a nagykönyvben. Gyönyörű tiszta víz, surranók, visszaforgók, akadók, langók, ésatöbbi. Innen sikerült kifognom a(z egész Pere túrán) legjobb halamat, egy araszosnál kicsit jobb domolykót.

Steve gyorsan eltűnt lefelé, mert ő tavaly is járt itt Jocival, és tudta merrefelé érdemes pergetni. Míg mi Palival, legyezve lassan jártuk be ezt a szakaszt. Steve után eredtem, de olyan szakaszt nem találtam már, mint feljebb. Ennek ellenére a parti részekről sikerült pár domolykót kifogni.

Visszafelé menet az ellenkező oldali parton sikerült meglesnem pár szép domolykót, mélyen a fák alatt. Próbáltam volna az íjazós módszert, de igencsak sikertelenül. A légy még csak oda is esett nagyjából, ahova én akartam, a halak is összeszaladtak, de aztán úgy elhúztak a környékről is, mint a szél.

Lassan összecsomagoltunk és irány az autópálya. Itt sikerült még kifognunk egy delegációt, ami miatt lassították, majd leállították a forgalmat, de aztán csak túljutottunk ezen is.
Otthon, édes otthon.

Ha a tervek megvalósulnak, akkor jövőre ugyanitt.

---------------
Köszönet a szervezőknek, és a vendéglátó észak oroszlánjainak - remek volt!
Köszönet a családomnak, hogy horgászva tölthettem három napot.
Köszönet Zooldnek és Palinak a fuvarozásért!
Köszönet a résztvevőknek, hogy kiváló társaság voltak ismét.
Köszönet Istennek a jó sorsomért, hogy a lehetőség valóság lehet.Panoráma képekFilm:

---------
Hernád - Gibárt: 49/55 cm, 16.7/15.8 °C
Hernád - Hidasnémeti:  -110/-116 cm, 16.7/15.8 °C
Szerencs patak - Abaújszántó: 41 cm, --

0 hozzászólás: