2013. szeptember 23.

Online horgászjegy - még egyszer

Nem reklám, nem fizetségért, hanem mert őszintén támogatom a kezdeményezést.

Basszus, digitális korban élünk, és az egyetlen opció számunkra a "lepecsételt biléták" nyitvatartási időben való megvásárlása, többnyire készpénzért.
"Eszi, nem eszi, nem kap mást" és "Reklamáció nincs".
Azt is megemlítsem, hogy milyen bürokratikus terhet ró ugyanez papírkitöltős  mizéria az értékesítőkre? Nem egy panaszt hallgattam már végig..

Ma visszanéztem a horgaszjegy.hu oldalára és meglepődve láttam, hogy mennyire bővült a kínálat. Már 15 megye 84 területére - vizére lehet horgászjegyet venni, online, a nap 24 órájában, a hét 7 napján, és kártyával fizetve. Az adott víztől függően napi, éves, heti, gyerek, felnőtt és sport horgászjegyek is vannak.

Azt hiszem ez az online kiszolgálás még épp a minimum, amit ebben a korban elvárhatna az egyszeri horgász a horgász szervezetektől, tógazdáktól, vízkezelőktől, stb.

Amikor legelőször találkoztam ezzel az oldallal, kb 10 hónapja, alig pár vízre lehetett jegyet venni, és csak remélni lehetett a vállalkozás fennmaradását. Most már olyan helyekre lehet így jegyet venni, mint a Duna (Bp alatt), Ipoly, Vas megyei vizek hosszú sora, Rába, Rábca, Répce, Lajta, Kerka, Nádor csatorna, Hárosi öböl, hogy csak párat említsek.

Hamarosan jön az év vége, remélhetőleg elkerülve az év elején tapasztalt állami jegyes hercehurcát. Szóval aki a korszerűséget/fejlődést támogatja, kérem gondoljon erre a vállalkozásra is, és rajtuk keresztül vegye meg a következő évi éves jegyét. Én legalábbis így teszek, aztán meg majd jól megírom mit tapasztaltam.

Még egyszer: nem ismerem a vállalkozást, azt sem tudom kifélék-mifélék csinálják, nem vagyok rokonuk, nem fizetnek semmit a kéretlen támogató szavaimért. Szóval, ha gáz, amit majd tapasztalok, akkor szívbaj nélkül megírom azt is. A digitális korszak erre is lehetőséget ad.

Eszi, nem eszi, majd máshol megveszi. Ez a valóság, nem a fenti a "fogd be szád és fizess" módszer.

Továbbra is hajrá horgászjegy.hu.
Tessék marketingelni, nyereményjátékokat indítani, versenyeket szponzorálni egy-egy ajándékkal, hirdetni, jelen lenni, köztudatba bekerülni, meg ilyesmik.

Remélem egy év-két múlva már nem lesz kérdés, hogy ha útba esik véletlenül egy akármilyen hazai horgászvíz és jut némi idő pecára, akkor ott a vízparton toporogva meg tudom venni a jegyet anélkül, hogy épp nyitva tartó horgászbolt után járva töltsem a horgászatra fordítható időmet.

2 hozzászólás:

Az a gond az online horgászjeggyel, hogy csak úgy adhatnak el jegyet a horgászengedélyes vizekre, ha az eladó meggyőződik arról, hogy a horgásznak érvényes horgászigazolványa van. Van egy online adatbázis amit nemrégiben vezettek be, ott is szokták ellenőrizni a boltosok az érvényességet.

Azt hiszem ezt egy regisztrációval és a horgászigazolvány beszkennelt változatának beküldésével oldják meg. Legalábbis valami ilyesmi rémlik..