2013. szeptember 9.

Felszerelés teszt - szubjektív vélemények

Nem akarok felszerelés tesztelő szerepben tetszelegni, viszont nekem hiányoznak az első kézből származó és tömegesen beszerezhető infók, amit a felhasználók tudnának megadni.
Azért, hogy ne csak elvárjak dolgokat, ezért inkább először teszek valamit az asztalra. Itt vannak az én benyomásaim.

Kamera
Normál családi kompakt gépekkel kísértettem a sorsomat a pecázások során. Vettem egy vízálló tokot az egyikhez - olyan átlátszó, hajlékony zacskó félét. Jó, semmi gond vele, azon az egy dolgon kívül, hogy nehéz az elforgató tárcsa kezelése. Gombok rendben vannak, de a tárcsa már nem megy. Igazából nem is nehéz, hanem lehetetlen a tok felsértésének kockázata nélkül..
Szóval habár a gép már védve volt a víztől, mégis nehezen lehet így kezelni. Más megoldás kellett.
Vízálló Full HD, HD kamerákat is néztem, meg a sport kamerákat. Gondolom más is végig járta a köröket. Nem is akarok a folyamaton végig menni, mert ez az út személyes preferenciák függvénye. Nekem a - sok-sok kompromisszum ütötte-vágta - végeredmény: Nikon Coolpix S30. Aki akar, utánanéz. A legutóbbi délegyházi bellyzés óta ezt használom, így a mostantól posztolt képekből, videókból leszűrhető a használhatósága. Egyelőre nincs panaszom rá.

Taimen belly

Csak erről az egy bellyről szereztem tapasztalatokat, szóval nem összehasonlítás, hanem személyes benyomások.
Nagyszerű dolog a bellyzés, és ez a belly ki is szolgálja az embert. A külső kordura borítás jó vastag - nem rezzenek össze, ha valami hozzáér. Nagyobb távok (értsd több, mint 5km) csak nagy fáradsággal bejárhatóak. Én valahol itt látom a határát, persze ez személyes korltát is.
Hátrányok: a belső légkamrák nem kivehetőek, mert - habár a nagy zippzáras nyílás megvan - a szelepeknél össze van gyógyítva a kordura borítással. Legalábbis én nem mertem feszegetni azt a részt. Jó lenne kivehetősben. Hamarabb száradna a kordura.
A légkamrákat elég keményre fel kell fújni - a magam mértékéhez képest túlságosan is nagy nyomásra - hogy a V-alakját tartsa és a hátsó csúcs ne forduljon bele a vízbe.
Az ülésben és a háttámlában rétegelt falemez van, ami így kb 20-30 órás használat után teljesen megadta magát. Gyakorlatilag ellenállás nélkül meghajlítható az ülésdeszka. Ennek kivétele elég körülményes. Valahogy túl szűkre vették a nyílását. A következő szezonra pótolnám/cserélném - de lehetőleg valami mással. Műanyag lap, vagy valami keret? Majd alakul, még nem tudom.
A két oldalsó fiók tépőzárral van rögzítve. Ezzel nincs is hiba. Mégis a pozícionálásuk valahogy befelé dönti mindkettőt. Jobb, mintha kifelé döntené, de jobb lenne, ha felfelé állnának. Ez az ülésdeszka meghajlásának következménye is lehet.
A Taimen belly ezektől függetlenül is jól használható, működőképes és szerethető is. Szeretem is.Flextec CRX88 legyes bot
10' hosszú, #6/7 osztályú, 4 részes, amit én használok. Korrekt bot, de főleg a szűkebb pénztárcásoknak való. Kicsit, de tényleg csak egy egész kicsit nehéznek érzem. Gond nélkül végig megy vele több óra dobálás is, viszont este lefekvéskor érzem, hogy dolgozott a vállam, karom. Lehet a rossz technika, vagy a 10' hossz ennek az oka, mégis így érzem.
Még egy: vagy az én nagyobb orsóim szabványon kívüliek, de mindkettő talpának vége túllóg az orsótartó gyűrűjének végén. A gyűrű utáni csavaroknak feszül az orsótalp. Egyetlen más botomnál sem láttam ilyesmit.

Tippet
Cralusso Prestige előkét vettem. Először .16-ost, aztán .20-ast, és végül .09-től .20-ig sorozatot. Nem volt két forint, de elégedett vagyok vele. Szépen lehet prezentálni vele - ismétlem szubjektív, saját megközelítés. Az egyetlen, amit felhozhatok ellene, hogy pár óra használat alatt kissé bemattul, ami a láthatósága okán zavaró hatású lehet. Ezzel párhuzamosan egyéb tulajdonságai nem változnak eközben.

1 hozzászólás:

jók a nikon gépek, majd kivétel nélkül. én is végig próbáltam egy jópárat és a legkisebb, anno coolpix L27 néven kifutott darab is pöpec képeket alkotott, ha jól használta az ember. csak hamar kihajtottam a belét :) ha esetleg kipróbálnál más belly-t, szívesen olvasnék róla, szeretnék beruházni egybe. gutentág