2013. szeptember 9.

DéLegyezés

Szóval, vasárnap délelőtt városligeti korzózás volt, délután pedig Délegyházára mentem egy - talán idei utolsó - bellyzésre. Útközben végig azon molyoltam, hogy új helyeket próbáljak, vagy a korábbi részeket nézzem meg újra..? Végül az idő szűkössége miatt az utóbbit választottam.

Még vízreszállás előtt összefutottam Bencével, aki épp pergetett (amúgy jófajta legyes, utánpótlás reménység is, meg minden). Nem sok jóval kecsegtetett. Vízről és partról is dobált, de csak egy csukát említett, ha jól emlékszem.

A víz még nem volt túl hideg (egy darab fűrdőző embert láttam), csak 22-23°C-is. Enyhe szél is volt hozzá, meg tiszta víz, amin itt-ott algacsomók(?) úsztak.
Felszereltem magam mindenféle kütyükkel: halradar, vízálló gps és szintén vízálló fényképezőgép. Nem csipogtam túlságosan, de az adatgyűjtésért szemben elveszett a természetesség utolsó morzsáinak érzete is. Egyszer ki kellett próbálni ezt is.

Fél órán belül meg is volt az első hal, sokkal inkább halacska. Rekord hal részemről - legkisebb pisztrángsügerem.. Aztán hosszú csend.
Egy helyen aztán kiszúrtam pár árnyékot, akik lekövették a legyeim, de rávágni már nem akaródzott nekik. Cserélgettem mindenféle legyet, de semmi sem gerjesztette őket kapásra.
Közben akkora balinrablás volt a közelben, hogy majd kiugrottam a békatalpból.

A másik oldalra dobtam, épp #10-es fekete wooly volt fent. Rámcsörögtek, felvettem, megbeszéltük, letettem. Húznám be a zsinórt, és már feszül is neki egy hal. Szóval ez kellett. TT mondta már, hogy nyerő a sokáig egy helyben tartott csali, és most be is jött.
Nem mondom sokat elvett az élményből, hogy ez statikusabb peca és közöm nem volt a kapáshoz, de azért a hal az hal, és élvezetes volt lassan beleterelni a szákba.
Nem volt túl élénk sem fárasztás, sem horogszabadítás, sem fotózás közben. Aurél mondta, hogy termofil halak - gondolom már lefagyott a virgoncságuk ebben a kihűlő vízben.
Eleresztés közben azért nagyot fröcskölt.
35 cm-es hal volt, eddig a legnagyobb pisztrángsügerem. A legkisebb mellé párnak...

Lassan lement a nap, kipedáloztam.
A gps szerint 1,7 km-t mentem a hascsónakkal. Kellemes volt.0 hozzászólás: