2013. július 10.

Tömeg

Habár hétvégi peca volt, de úgy elment a kedvem a blogolástól - horgásznapló írástól, hogy csak most ötödnapra jött meg a péterkém, hogy egyáltalán nekikezdjek.
Rövid leszek.

Szóval szombaton Siófokon talált az ég, mégpedig azzal a nem titkolt céllal, hogy Pali kalandja után járjak.
Vittem bellyt is, meg mindenféle cuccost: gyengébbet-erősebbet is.

Ja, időközben a BFC botom meggyógyult. Vettem spicc gyűrűt. A törött véget hozzá alakítottam és az gyűrűt felragasztottam, lelakkoztam. Nem érzek jelentős különbséget - továbbra is a mindenes botom marad, így pár használat távlatából nézve.

Az autópályáról lekanyarodva furcsa volt, hogy a Siófokra vezető kétsávos úton torlódással találkoztam. Gondoltam baleset lehet, de nem az volt. Simán a tömeg lett megfogva a lámpáknál.
Átverekedtem magam és eljutottam arra a részre, ahol leparkoltam volna, de egy szemernyi hely sem volt.
Kerülgettem néhányat a környéken, míg végre találtam parkolót - fizetőset. 320 Ft/óra! Heti hét nap, napi ~14 órás lefedéssel!

Mindegy, ha már ott voltam, akkor megfizettem a díjat és csakazértis pecáztam. A bellyt elő sem vettem, mert akkora tömegben nem akartam a nyugalmam feláldozni szájtáti látványosságként. Szóval csak úgy partról.
Láttam sok szép halat, de csak egy nagyobbat, akivel azért volt néhány fordulóm. Rendesen lekövette a legyeket, de bekapni nem akarta.

Lejárt a parkolóidőm, így vége lett a pecának.  Na ez az a mondat, amit nem szeretnék megismételni az életben!
Teljes csőd. Hát nem ezért a zaklatottságért járok én horgászni!

Továbbálltam a Sió alsóbb részeire, de nagyon erősen fújt a szél, így elég kínlódós volt. Végül csak kiszedtem egy tucat huszoncentis domit a Sióból, és sikerült két szebbet is becsapni. Na ezek sem verték a harmincat..
A nyerő a polibogár volt, de gyakorlatilag bármilyen forma vagy szín. 10-es zöld tücsköt ugyanúgy levették, mint a 14-es fekete hangyát. Nedvesre csak utálkoztak. Nimfára nem volt kapás. Vagy csak bénáztam..

Na szóval ez volt. A kikapcsolódás nem sikerült. Na de van ez így. Majd legközelebb jobb lesz.
Azt hiszem a siófoki pecával még megpróbálkozom egyszer, de kizárólag csak hétköznap.

2 hozzászólás:

Nekem már annyi elég, ha meleg van. Úgy fel tudom húzni magam rajta, csak na! Ilyenkor nem is megyek, kizárólag hajnalban. Talán este. Viszont akkor már ott van a strandoló, nézelődő tömeg. Ja, marad a hajnal. Vagy az eső, szél.

Idegesítő látvány a sok ember, de legalább fogtál halat léggyel, nekem nem sikerült, pedig megpróbáltam, aztán előkerült a pergető cucc... és jöttek a domik.