2013. június 15.

Utoljára (remélem)

 
Országgyűlés elfogadta a halgazdálkodási törvényt
Az Országgyűlés a "Halgazdálkodásról és a hal védelméről" szóló törvényjavaslat általános vitája után május 27-én folytatott részletes vitát erről. Itt mintegy 49 módosító indítványról döntöttek. 
A törvényjavaslat zárószavazására 2013. június 10-i parlamenti ülésnapon került sor, ahol a minősített többséget igénylő részt 304 igen és 45 nem, míg az egyszerű többséget igénylő részt 301 igen és 45 nem szavazattal fogadták el a képviselők. A négy, frakcióval rendelkező, parlamenti párt közül három értett egyet és szavazta meg a törvényjavaslatot, míg egy nemmel szavazott.
Az elfogadott törvény részletes szövegét majd a Magyar Közlönyben való megjelenést követően lehet megtekinteni. A törvény igen sok olyan részletet tartalmaz, mely a horgászat fejlődését és jövőjét szolgálja és figyelembe veszi a társadalom horgászattal kapcsolatos növekvő rekreációs igényét.
 

Azt hiszem több energiát (talán) már nem kell fecsérelnem erre a témára. A sok fontos részlet a szatelit szabályokban önt majd formát, így bármi lehet még a kézzelfogható eredmény. Akár egy agyrém, de akár egy jó kis keretrendszer is lehet belőle. Majd meglátjuk.

0 hozzászólás: