2013. június 22.

Spiccbotos

Ma reggel volt egy rövidke időnk arra, hogy a gyerekekkel pecázzunk egyet. Kb háromnegyed-egy órányi idő akadt, víz volt és hozzá cucc is. Épp útba esett egy pecabolt is, így 200Ft-ért, azaz egy doboz csonti árán vettünk magunknak élményt. A pénz csak ilyen formán képes boldogítani...

Még múltkorában ajánlották a Decathlonos családi spiccbotos pack-ot, amiben 5eFt-ért van két darab öt-, és két darab három méteres bot. Plusz négy szerelék, és még egy horogszabadító is. A vaterán vadásztam hasonló botokra (egy hosszabb és két rövidebb volt a cél), de mindegyik nagy volt összecsukva. Leginkább amiatt vettem meg a Dekás készletet, mert ezek a botok 50 centis hosszra csukhatóak, és a csomagtartóban jól elfér, hogy bármikor elő lehessen venni.

Most először elő is került. Szerelék fel, csonti fel és mire a második botot felszereltem, az elsővel a nagylányom akasztott egy naphalat.
Jó kis sorozat kerekedett. Hárman összesen fogtunk valami két tucatnyi halat. Főleg naphal volt, de pár sügér, két vörösszárnyú és egy kicsi keszeg is tiszteletét tette nálunk.
Szándékkal pecáltam én is: a nagylányomat így tudtam rávezetni arra, hogy önállóban kezelje a cuccát. Ugye, ha Apa épp "fáraszt" egy naphalat, akkor nem ér rá gubancot bogozni, csontit pótolni.. ezeket önállóan kell megoldani.. :-D Ügyeskedett.

Mondanom sem kell, hogy a gyerekekkel együtt én is remekül éreztem magam.
Remélem megyünk máskor is ilyen ad hoc pecára.

0 hozzászólás: