2013. június 16.

Délegyháza délig

Pali hívott, hogy jönnék-e Délegyházára. Perszehogy. (Ezúton is Köszönet!)
Úgyis gondban voltam, mert a Duna áradása miatt a környékbeli kis patakokra nem akartam menni. A Balaton kilőve, Sió is messze van... Erre hív Pali a legjobb megoldással... Naná, hogy mennék.

Pali azt tervezte, hogy napfelkeltére a víznél legyen, így hajnal 4-kori ébresztővel nyitott a nap. Viszont napfelkeltére már tényleg a parton voltunk.
Előtte este berámoltam mindent a kocsiba. A belly felpumpálva. A bot befűzve. Minden összekészítve várt a kocsiban, így gyorsan vízre szálltunk.

Húsz perc múlva megvolt az első legyes pisztrángsügerem. Csak így. Semmi fanfár, tűzijáték, kerubok.
Aztán haladt a nap. Pali is fogott és is fogogattam. Végül a fekavadászat elcsúszott amúrozásba. Palinak menet közben akadt az első, míg nekem csak úgy a laza zsinór végére akadt valahogy. De remekül védekezett. Hajlott a 6/7-es bot ahogy kell, és forogtam körbe-körbe a bellyvel.

Naná, hogy a hosszú sötét árnyakra vadásztunk innentől kezdve. Egy igazán nagy meg is akadt nekem. Megrángatott rendesen, annyira, hogy megpendül párszor a tippet. Kb 10-15 másodperc után simán kiakadt a légy. Nem tudom, hogy pisztrángsügér vagy nagyobb amúr lehetett, mert csak a halovány körvonalait láttam, de a legnagyobb élményt adta ezen a napon.

Látott halra próbálkoztam, amikor csak lehetett, de több amúr már nem, míg pisztrángsügér viszont több is akadt.

Közhely: ha valaki azt mondja, hogy a horgászat a lusta, tunya, elhízott emberek elfoglaltsága, akkor csak el kell hívni az illetőt egy pár órás bellys pecára. Egész nap evezgettünk, talán kilométereket is letempóztunk.

A belly nagyon bevált. Remek móka volt.
A felszerelésből egyedül a békatalpak igényelnek némi finomítást még, de majd meg lesz az is.

A déli nap űzött haza. Pali elöttem egy órával hazament, de a melegben én sem bírtam sokáig. Leégett a karom és a nyakam kicsit.

1 hozzászólás:

Pity,
Ceeff-en küldtem privátot.
Ott a válasz a kérdésedre.
Üdv,
T