2013. április 7.

Új bot - Vizek - Hód

Megint megesett, hogy nem teljes akarattal, de vettem egy legyes botot. Ha már így alakult, akkor átrendeztem a műlegyes botkészletem és leredukáltam háromra. Arra a háromra amelyhez ténylegesen nyúlok, ha a vízpartra indulok.
Pontosabban a háromból az egyik ez az új bot - amiről nem tudhatom még teljességgel, hogy beválik-e, de megelőlegeztem neki a bizalmat.

Na szóval Flextec CRX88 a típusa, és 10' hosszú, #6/7 osztályú, 4 részes. Cordura-vászon tokkal és első vevőnek járó élettartam garanciával.
A bot első-, beltéri próbájánál kicsit lassúnak éreztem, de már tapasztalatból tudom, hogy a "szakértői" véleményem sokszor megcsal - úgyhogy nem vettem a szívemre.
A második próba #6-os és #7-es zsinórral történt igencsak élénk szélben, viszont tapasztalt legyes kontrollja mellett. Zsinórral már nem volt olyan lassú a bot és széllel szemben is elég szépen ki lehetett dobni. Na jó, nekem még utópia kategória a 35,7m-es hazai távdobós cél, de azért a 15+m megvolt széllel szemben is (csak egyszer). Hátszéllel persze már más volt a tészta.

Szóval örülök, és úgy tűnik, hogy a megelőlegezett bizalmat megszolgálja a bot.
Az egyetlen (két) negatívum a tokra vonatkozik: nincs vállpántja és baromi nehéz. Arra tippelek, hogy valami vastag falú műanyag cső van belül. Mindegy is, mert ezzel/enélkül azért lehet élni.

Így, most már mindkét fő legyes botom 10' hosszú - ami a tervezett bellyzéshez jobban igazodik. Ugye alacsonyabb pozíció, kell a hosszabb bot. Na majd meglátjuk mi lesz belőle nyáron..

A "tapasztalt legyes kontrollja" amúgy szombati közös pecát jelentette Zoold-el. Bejártuk Tolnát-Baranyát: Sulák, Kácsás, Váli, Szent László, Benta. Jól el is fáradtam a végére.
Az időjárás/vízjárás felemás volt: nem volt túl hideg, de hidegfront, meg erős szél, és többnyire zavaros vizek. (360 cm / 5° - Bp. mérce.) Szedegetést ritkábban láttunk, és sokat mond, hogy a Váli vizes snecizés volt a nap leg-akció-dúsabb része.
Kis barnás legyekkel volt némi sikerélmény, baromi lassan vezetve, hosszú előkén kínálva.

Láttunk sok állatot: őz, fácán, vmilyen ragadozómadár, vadludak (keményen küzdöttek a szélben), kacsák, stb. Éééés a Benta torkolatnál egy hód.
A visszatelepített és terjedő jelenlétű állat nem zavartatta magát és a torkolati kövezés felett nekiállt építeni a hódvárat. Takarás nélkül figyelhettük őkelmét. Épp kiült sziesztázni a verandára...

0 hozzászólás: