2013. február 16.

Tavaszias délután

Szép napsütéses, tavaszias időnk volt ma errefelé, habár a szél élénk volt. Mindenesetre kimenőt kaptam a családtagjaimtól és ebéd után hamar a vízparton találtam magam. Váli víz lett a mai célpont, plusz némi gyaloglást is terveztem: Sina-teleptől torkolatig és túlparton vissza. A telep megvolt, de a gyaloglás elmaradt, mert annyira élt a víz..

Olvastam egy legyes írását, ami nagyon élénkítő (talán ez a jó szó rá) hatású volt számomra. A leglényegesebb elem ami megfogott, az a cserkelés tudományának kihangsúlyozása. A "gondolat halott tettek nélkül" elv alapján, kicsit próbára tettem volna a kezdetleges képességeim - ezért is terveztem a gyaloglást. A valóság azonban más irányba terelt.
Így van ez a többi vendég-gondolattal is: szép lassan magamba olvasztom őket és személyre-szabottá alakulnak. Nem kell utánozni mást, hanem a saját utat kell kijárni..

Vissza a vízpartra! A Váli víz olyan tiszta volt, hogy csak pislogtam! Méterre le lehetett látni a vízben. Már a hídról kiszúrtam a halrajocskákat, és rögvest utána meg a felszíni fordulásokat. Hajaj, itt én ma szénné fogom magam..
Ahogy azt én gondoltam! Perszehogynem.

Volt kétlegyes nimfázás, kapásjelzős nimfázás, mendelés, meg kitudja még mifene, de egy fránya hal sem akarta bekapni a legyeim, bármit is kínáltam nekik. Még a Fiery Brown vagy más nedves sem kellett, pedig kipróbáltam az összes nálam levő színárnyalatot és méretet. Semmi.

Közel három órás próbálkozás után végre a jó öreg Montanara van egy kapás. Meg is akad és végre halas lesz a kezem. Először idén.
Beleszagoltam a tenyerembe. Halványan, de még mindig megvan. Asszem ma este kilógatom a kezem a zuhany alól. :-D

A becsülethal után a duplázás már nem sikerült, pedig az eltelt idő alatt kifigyeltem a nagyobb forgások vélt nagyobb halainak helyét. Őket céloztam, de semmi, egy-két határozatlan belehúzás-féle jelet kivéve.

Besötétedett, a hidegtől merev lett a lábam - ideje volt indulni. Hazáig kiengedett a fagy a tagjaimból. Laaaaassssssan itt a tavasz.

3 hozzászólás:

nekem elég balinkás ez a domolykó :) mennék már én is nagyon. szép volt!

Ó, bmeg. Nekem ez nem akar sikerülni.. A halhatározómból kifogyott az elem, vagy ha létezik dislexiának ilyen változata, akkor lehet elkaptam a dispisciat.. :D
Majd csak belejövök idővel.

Egy korai balin :) Gratulálok Mester ez igen!