2013. január 3.

Bogarászás

Pupa egyik FB bejegyzése után újra (a korábbi rém rondára sikeredett) megpróbálkoztam csonti-légy kötéssel.
Az első eredmények nekem tetszettek, így aztán csonti-báb-léggyel is megpróbálkoztam. Kicsit vékonyka lett, szemben a csontival, mert az meg duci - ha egymáshoz hasonlítom őket. Önmagában mindkettő jobban mutat.

A McFly féle műlégykötős sorozat után megpróbálkoztam polibogárral, vagyis a mártöbbszörnekifutottde sehogysemsikerült katica-légy kötésnek. Egy kicsit szélesebb anyagot kell vágnom, hogy jobban kiadja a félgömb formát, de azért már ez is bekerült a "kipróbálós" legyesdobozba.

Ugyanide került ez a zöld poli-rózsabogár is. Nem tudom mennyire számít majd a színe. A fekete ugyanilyen már bejött.

A McPhail Caddis Pupá-t is gyártogatom. 14-es méretben szeretném majd megkötni, de elfogyott az ehhez szükséges horog. A pótlás meg még nincs meg. Csináltam 6-os méretben is, és valami lódarázs méretű-alakú eredmény született. Hátha kategória.

3 hozzászólás:

Nagyon meggyőzőek! Az én tapasztalatlan szememnek tökéletesek :-)A kis polibograrakkal már fogtál halat? Ha igen akkor milyet, szerintem a domolykók zabálni fogják.

Miért ne lenne jó a zöld? A halak zabálják a rózsabogarat. :)
Egyébként polit nem kötök kicsiben már. Egyrészt nem látom, mert vaksi vagyok, másrészt nagy domit csak nagy bogárral fogtam. Legalábbis mifelénk a nagyobb legyeket "csattanósan" vágjuk be a bokrok alá, ahogy a valódi, zaftos cserebogár esik be a vízbe. :) A kicsivel meg ezt ugye nem lehet művelni.
Viszont királyul néznek ki, katicát még sosem kötöttem, de ez nagyon tetszik!!

@Ervin: Köszönöm! A kis polival kicsi domikat fogtam. Bokor hiányában fa alatti szélvízre odaejtve, aztán sodródás közben picit rezegtetve.

@McFly: Na ez a vaksiskodás már nekem is megvan. Nem mertem nagy polik felé mozdulni, de akkor itt az ideje. Köszönöm a dícsretet!