2012. december 28.

Téli apróhalas

Hosssszzzúúú, hooossszzúú ideje nem volt lehetősége a kezemnek halszagúnak lenni - már csak azért sem mert nálunk a Karácsonyi vacsorának nem része a halászlé. Négy vagy öt Karácsony tapasztalata, hogy nem bírja a gyomrom ezt az ételt - az okát nem tudom.

Mindenesetre én nem is ilyen halas élményre vágytam. Voltam ugyan a parton, de csak a befagyott víz nézett vissza.
Na de ma végre! Három órám volt horgászni, és a szép tavaszias idő miatt végre eséllyel indulhattam. A Sina-telepre mentem a Váli-vízhez.

A hevenyészett terv annyi volt, hogy a telepen leparkolok, majd onnan gyalog a torkolatig megyek, onnan pedig vissza.

A Dunán komoly árhullám van épp (két napja 440-en tetőzött, most 400 cm és 3C°), így az szépen visszaduzzasztotta a vizet egészen a Sina-telepi hídig és még azon is túl. Szóval a túra lerövidült - csak a 6-os út hídjáig és onnan vissza.
Igazából még ennyit se kellett volna menni, mert a halak a telepi hídnál forogtak, alsóbb részeknél semmit sem láttam belőlük.

Próbálkoztam kapásjelzős dead-driftes nimfázással, de alig-alig eredménnyel.. Egy pár csipkedést lehetett csak látni, de a nagyon várt eltűnős-kapásjelzős élmény elmaradt. Váltottam kapásjelző nélküli legyezésre és mindenféle légyre. Végül ismét a személyes favorit (vagy rám ragadt) módszer, a nedves-legyezés jött be. Megint Fiery Brown, viszonylag lassan bevontatva.

Csak pici halakat fogtam, de azok kimondottan agresszíven szedték le a legyet. Kicsi hal - nagy élmény. Részemről elfogadható párosítás. Főleg így a tél közepe felé, ugye. Alig akaródzott abbahagyni.


1 hozzászólás:

Szia!

Gratula! Jó kis peca lehetett !
Aki a kicsit nem becsüli...
A decemberi halnak mindig örül az ember.

Máté
largemouth.blog.hu