2012. december 14.

Natare necesse est

Navigare necesse est...

Magyarra általában "hajózni muszáj"-ként fordított latin mondás sokszor motoszkált az agyamban. Vízpartra szorult horgászként hatványozottan éreztem a hajózási kényszert. Próbálkoztam így, vagy úgy, meg másképp, hogy valahogy vízre szállhassak ismét. Az anyagi kötöttségek sorban levágták a lehetőségeket, míg pár hete fellobbant bennem a láz újra, és most a bellyk felé kezdtem érdeklődni.

Pali nagyon rendesen felajánlotta, hogy kipróbálhatom az ö belly-jét mielőtt még belevágok, hogy lássam kell-e ez nekem tényleg. Azonban a gépezet időközben már beindult.
Kaptam több eladói ajánlatot is, de az egyiket - számomra legjobbat - nem hagyhattam ki. A családom is rábólintott, így tegnap este büszke tulajdonosa lettem egy belly boat-nak, más néven float tube-nak, vagy magyarán hascsónaknak.
Valahogy egyik elnevezés sem tetszik. Még az úszó zöld izé is jobb...

Ha már hajózás és úszás. Az UZI (úszó zöld izé) nem hajó, ezért a szólás így módosult az én szószedetemben: úszni muszáj.

Szóval a jövő évi horgász terveimben ez az eszköz jelentős szerepet kap majd. Remélem beválik.

Kép: www.taimen.com-ról

6 hozzászólás:

A nád előtt vörösözni biztos nagyon jó lesz a Balatonon!

Miért jobb mint a kajak? Mik a szempontjaid a választáshoz?

Egy szóval sem állítottam, hogy jobb. Nem is lehet összehasonlítani egyiket a másikkal. A belly-vel nem igazán lehet közlekedni, sokkal statikusabb. A választásban leginkább talán az anyagiak és a kis helyigényű szállíthatóság játszott szerepet.

Engem is izgat mostanában a könnyebb szállíthatóság. Ilyesmivel szemezek, http://www.bicsportkayaks.com/products/inflatable-kayaks,3,81/yakkair-lite-one,829.html
most akciósan 139000. Lehetne busszal vonattal közlekedni, állítólag hét perc összerakni, 9 kg, hátizsákban. Nem tudom a horog mit kezd vele, ha csorogva elakad és nagy erővel csapódik a testnek. Az ágak meg a kövek is kárt tehetnek benne. Mégis, csábít a nagy szabadság lehetősége, hogy autó nélkül is megoldhatnám a kalandozást.

Egy ideig bele voltam szeretve a Hobie Float Cat 60-ba. Sajna kiderült, hogy már nem gyártják (miért ?!?) és amúgy sem volt olcsó.

Még talán ez is hordozható kategória.
http://youtu.be/tuvNFtQgkbc 5:30-tól

Azt hiszem ez (vagy a 70-es változat) lenne a számomra legideálisabb.

Vannak lehetőségek általában extrém árakon. A lábnyomomnak sem tesz jót, az ökológiainak. Csak amíg álmodozok. Az meg másnak nem. Mindenesetre kicsit elbizonytalanodva keresgélek, úgy általában is. Majdnem elfelejtettem, hogy legyen boldog. Különben meg van bepótolni valónk, ne feledjük.