2012. november 21.

Flyswap 2012

Voltam pecázni is, de csak egy apró domolykó jött. Képem sincs róla, szóval több szót sem érdemel az egész.

Jön a tél és több flyswap is indult, és az egyikre be is neveztem. Természetesen nem arra, ahol esélyem sincs érdemben részt venni (muhosz.hu - csukalégy). A másiknál (ceeff.com) csak szín megkötés volt, mégpedig a rózsaszín.

Persze ezen ment a bemelegedett témázás egy-két kört, de végül a szakmai érvek is megjelentek, miszerint a rózsaszínnek igenis van keresnivalója téli legyek színei között.

Először én is csak meghökkentem, de aztán körbenéztem a légykötős anyagok között és volt rózsaszínem.. Mégpedig crystal string nevű, rugalmas, gyöngyfűzéshez használt anyag. Hamar jött az ötlet, hogy ebből egy rézfejű nimfa össze is jöhet. Nekiláttam és sikerült egész pofás darabokat összehoznom.

Másrészről viszont felmerült bennem a kétely, hogy nem feltétlenül lesz egy ligában ez az én legyem a többi, gyakorlottabb légykötő legyeivel. Pici is, meg esetleg meg sem üti a használható szintet a többi legyesnél...
Szóval fogtam magam és körbenéztem a neten és hipp-hopp meg is rendeltem pár rózsaszín zonkert.
Na így már elégedetten, és para nélkül merem elküldeni az én részem.

A nimfám kötésének lépéseit majd megpróbálom feltenni ide is (a belegebedés igénye nélkül), de addig is elég néhány kép és adat. Nem mintha túl bonyolult lenne megkötni - csak jól esik.

Hozzávalók: #12 scud horog, piros kötőcérna, rózsaszín crystal string testnek, piros drót bordának, fekete dubbing nyaknak, 2.5 mm-es rézfej. Használtam még egy vastagabb piros cérnát is, hogy az alaptestet vastagabbra tudjam készíteni.

0 hozzászólás: