2012. október 22.

Dunázás

Tegnap délután rápróbáltam a Benta patak Római-híd feletti részére. Volt sok ember, horgász arrafelé. Semmit sem fogtam. Rohant a víz abban a kis patakban.Egy öblöcskében láttam némi mozgást, dobáltam is rá, de aztán kiderült, hogy csak patkány motozott a szálak között.

Az egyik kis srác rákérdezett, hogy mivel pecázok, mondtam műléggyel, erre ő, hogy odaát a hűtővízi ágban épp most fogott egy legyes egy szép balint tücsökkel..Na ez volt a meglepő válasz. A legyes addigra már elment, szóval nem tudtam ellenőrizni, hogy tényleg igaz volt az a meglepő válasz.

Átpályáztam a Kácsásra. Megint az a tiszta víz (itt a képen térd fölött érő mélység), de már vagy húsz centivel alacsonyabb volt. Újra látható kishal-csapatokra dobáltam. Pár halacska sikeredett, aztán nézőközönségem akadt, ami automatikusan azt jelenti nálam, hogy akadok az összes környékbeli faágra, gazba, nádba, uszadékfába, fél centis fűszálba.

Na de most hozzáértő tanácsot is kaptam, mivel ő volt "az a legyes". Beszélgettünk, adott néhány tanácsot, hasznosfélét. A tanácsokra hallgatva átmentem a kinti kövezéshez. Épp átbukó víz volt (220 cm, 12°) és alatta sokféle lehetőséget ígért a tanács. A lehetőség már csak azért is volt, mert a kövezéstől látótávolságban van egy rendőr-poszt, így a hálózás nem jöhet túlságosan szóba.

Ehhez képest egy halat sem fogtam, talán a tanácsokba vetett hit (amit bizonyítanom illett volna) miatt. A legyes kolléga is kiérkezett ugyanoda, ő fogott pár kisbalint és egy csukát is - igaz most épp körforgóval. Szóval nem volt az megalapozatlan a tanács.
Amúgy is egy jót beszélgettünk. Korrekt embernek tűnt így első találkozásra.

Alkonyatra visszamentem még az előző helyre, de semmi sem jött már. Nagyon kifáradtam, de nem tudom miért. Hazamentem és akkorát aludtam, hogy még!

3 hozzászólás:

Kitartás az kell ehhez a módszerhez, voltam kint gyakorolni, másnap, nyak, hát, váll meg még ki tudja milyen fájás kínozott, de jövő héten már lesz legyes botom :-)

Hajrá Ervin! Csak így tovább! Decathlonost veszel, ahogy említetted vagy mást?

Ezt a megjegyzést eltávolította a szerző.