2012. október 8.

A pénz nem akadály

Mi lenne, ha a pénz nem lenne akadály? Milyen életet élnénk? Mit szeretnénk csinálni? Hol szeretnénk élni? Kivel töltenénk az időnket? Milyen dolgokkal vennénk körbe magunkat?

Jelenleg olyan dolgokkal töltjük az időnket, amiket muszáj csinálni, hogy éljünk, megéljünk. Olyan emberek között töltjük a mindennapjaink nagy részét, akikkel jóval kevesebb is elég lenne, és olyanoktól vagyunk távol, akikkel több időt szeretnénk együtt lenni. Olyan dolgokat teszünk félre, hogy majd később, amiket szívből, örömmel, szívesen csinálnánk.

Az emberek nagy részének a bakancslistája is egy rövidített, szűkített változata annak, amit a szívük mélyéből is szeretnének. Hmm, írni egy verset? Nem vagyok költő, de ha korlátozatlan lenne a listám, akkor valahol ott szerepelne rajta. Sok minden mással együtt.
Átúszni, megmászni, megtanulni, felépíteni, kifaragni, odaadni, feloldani, kimenteni, elültetni, kifogni, elengedni, átgondolni, megölelni, szerelmeskedni, száguldani, együtt üldögélni, végignézni, megtanítani, stb

A pénz miatt csökkentjük a listánkat. Nem tévedés, nem "pénz ÉS idő hiányában". Csak a pénz. Azt hajszoljuk és azért nincs időnk se.

Felejtsük el a pénzt teljesen. Nincs pénz, nincs csereérték, nincs elvárt viszonosság. Imegine all the people living life in peace... Nem kell adni valamit egy másik dologért cserébe. Nem érdekes hogyan, de van, jut elég mindenkinek.

Mi lenne, ha a pénz nem lenne akadály? Milyen életet élnénk? Mit szeretnénk csinálni? Hol szeretnénk élni? Kivel töltenénk az időnket? Milyen dolgokkal vennénk körbe magunkat?

Itt valami nem stimmel. Ááá hagyjuk, én ideológiailag nem vagyok elég képzett.
De azért helyretesz pár dolgot - még ha csak rövid időre is - elképzelni és felismerni, hogy mi is lenne igazán fontos.

Na megyek vissza dolgozni. Cipőt kell venni a gyereknek.

1 hozzászólás:

Pont most írtam Csabának, hogy mekkora szívás ez a meló dolog. Megy a hal a kikötőm előtt, holnap jó a szél is, felhős is lesz, a csónakom is átkerült egy helyre, ahonnan ki lehet küzdeni a vízre, erre nem kapok szabadságot egy ellenőrzés miatt, ahol azt sem lehet tudni, hogy kérdeznek e engem.
Legközelebb jó szelet jövő szerdára mutat, csak kérdés megy e még akkor is a hal?