2012. augusztus 3.

Ma hajnalban a Dunánál

Kicsit hasfájós, fülfájós, krákogós a család pár tagja - erre rájön a meleg és a szúnyog-had, és már kész is a kialvatlan zombi csapat. Ma hajnalban négykor ébredtem és nem sikerült visszaevezni álomország tengerpartjára. Ezért aztán kaptam magam és lementem a Dunapartra.
Egy bot, pár doboz légy, tekercs tippet (stroft - most próbálom ki, annyi szépet mondtak már róla), melles (nem is a víz ellen, hanem a szúnyogok ellen) és készen is álltam az élményre, legyen az keserű vagy örömteli, ahogy a Vén Hölgy akarja...

Ma hajnalban jókedvében találtam, mert megint akadt egy NEM-pöttöm balin, persze a rakat csöppség után-között-előtt.

Volt még egy emlékezetes kapásom is. A felszínen látszott, ahogy fél méterről oldalról ráfordul a hal a légyre, ráhúztam és meg is akadt. Sajnos harmadik fejrázásra ki is akadt, így nem tudom meg melyik/milyen hallal hozott össze a jó szerencsém. Pozitív élmény volt ez is.

Ja, és legtöbbször a Vyca léggyel nyomom mostanában. Súlyozatlanul használom és kötöm.
Másik új technika (mármint nekem új): valahányszor hozzáérek, az előkét és tippetet áttörlöm enyhén mosószeres-félig száraz szivaccsal. Így gyorsan felszín alá süllyed és nem húz árulkodó jeleket a felszínen.

Másfél óra örömködés.  Yíhháááá.
Holnap is me/gyek/nnék.

 

A Duna 240 cm volt, és 21.7°-os. Ugyanaz a zavaros, de tisztuló, mint a múltkor.

4 hozzászólás:

A hajnal csodás tud lenni, főleg, hogy halat is adott a vén folyó.

Előke süllyesztésre az is egy jó megoldás, ha a partról felcsippentesz egy kis sarat, és azzal húzod végig az előkét.
Mivel én többnyire csónakból horgászom, nincs kéznél parti sár, helyette ilyen http://www.sexyloops.com/vikingtips/vikingtips7.shtml agyagpor/mosószer/glicerin keveréket használok.

Benyus, köszi a jó ötletet.
A Fuller's Earth elméletileg = kalcium bentonit, ami - elképzelésem sincs mennyire - eltér a sima agyagtól, nem? A Fuller's Earth-öt tisztításra használták, szóval szerintem valami többet ad az ehhez a pasztához. Neked agyaggal is jól működik?

Működik sima agyaggal is, de a fullerföld is végső soron valami agyagásvány. Ez a mix lényegében 3 dolgot csinál: a mosószer lepucolja a zsírt, és csökkenti a felületi feszültséget (ez eddig ugyanaz, mint a mosószeres szivacsod), a zsinórra tapadó agyag egy kicsit nehezíti a madzagot (legalábbis az első dobásig), az agyagszemcsék dörzsölő hatása pedig mattítja a csillogó előkét (ennek azt hiszem csak egészen tiszta vízben lehet jelentősége). Én ilyen pepecselős, kipróbálós fajta vagyok, és ha már egyszer megkevertem ezt a fuller-pótló mixet, akkor használom is, de igazából a parti sár miatt írtam, hogy az mindig kéznél van, így eggyel kevesebb a hurcolászni- (ill. otthonfelejteni-) való.